2013 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Sluoksniuotos tešlos suktukai su itališkom žolelėm

Alkio kirminuko priešai - kvapnūs, greiti ir minkštutėliai suktukai.


Reikės:

Bemielės sluoksniuotos tešlos pako
1 kiaušinio
~ 150 g fermentinio sūrio
1 v. š. prieskoninių žolelių ( Naudojau mišinį iš: rozmarinų, šalavijų, čiobrelių, dašių, raudonėlių, bazilikų ir mairūno )

Pradėkim:

Pirmiausiai atšildytą tešlą padaliname į dvi lygias dalis, abi jas šiek tiek pakočiojam. Vieną dalį ištepame kiaušinio plakiniu ir ant viršaus paskirstome sutarkuotą sūrį. Tada gausiai ir tolygiai apibarstom prieskoninėmis žolelėmis. Imame likusią tešlos dalį ir dedame ant viršaus, švelniai prispaudžiame delnu ( aplink pagamintą pagalvėlę, siūlau, šakutės dantukais perimetru prispausti kraštelius, tai pagelbės pjaustant )  Tai padarius tešlos pagalvėlę supjaustome ~ 1,5 cm pločio juostelėmis. Kiekvieną jų imame už galų ir sukame į skirtingas puses, štai ir jūsų suktukai. Kepame įkaitintoj orkaitėj, 180 C temperatūroje , kepimo popieriumi išklotoje blėtoje. Skanaukite atvėsusius.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą