Dideliam puodui sriubos reikės:
2 kg šviežių pomidorų ( šaltuoju sezonu, kai prekybcentriuose pomidorai būna neskanūs, naudoju pomidorus savose sultyse, jie pardavinėjami skardinėse)
4 paprikų
2 vnt mažesnės pakuotės raudonųjų pupelių
800 g kiaulienos faršo
1 šviežio čili pipiro
prieskonių pagal skonį
Pradėkim:
Jei gaminate iš šviežių pomidorų, tuomet sudėkite juos į didelį puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Pastovėję kelias minutes, jų odelės turėtų lengvai nusilupti. ( Kol pomidorai stovi karštame vandenyje, kubeliais susipjaustome paprikas ir susmulkinam čili pipirą ). Nupylus vandenį, nulupame visus pomidorus ir išpjaustome žalius " užpakaliukus ". Viską pertriname blenderiu ir puodą statome ant nedidelės ugnies. Pomidorų tyrė turi palengva virti, bet nekunkuliuoti. Įpilame stiklinę vandens ir valgomą šaukštą alyvuogių aliejaus, sudedame paprikas, pipirą ir paliekame puodą toliau virti. Keptuvėje ant aliejaus kepame faršą. Mentele atskiriame didesnius gabalėlius. Pagardiname druska, pipirais ir prieskoniais mėsai. Mėsytei iškepus, sudedame į puodą su pomidorais. Taip pat supilam pupas su visu jų skysčiu ir viską pagardinam mėgiamais prieskoniais. Sriubą verdam dar 10 - 15 minučių ir jau galima skanauti. Patiekti su skrudintu batonu. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą