Pristatau - prieš jus lengvi citrusiniai žuvies kepsneliai su pikantišku padažu. Paprasta, greita ir skanu!
Ko reikės:
Heko filė
1 kiaušinio
2 v. š. miltų
Nedidelio pundelio šviežių špinatų ( arba 1/3 pakuotės šaldytų )
100 ml grietinėlės
Poros skiltelių česnako
Druskos
Maltų cintrinpipirių
Žuvies prieskonių
Pradėkim:
Pirmiausia heko file susipjaustome nedideliais gabalėliais. Paprieskoniuojame cintrinpipiriais, druska ir mėgiamais žuvies prieskoniais, paliekame pasimarinavimui. Tada susmulkinam nuplautus ir nusausintus špinatus ( šaldytus atšildom ir taip pat pasmulkinam ). Juos pakepiname ant sviesto ar alyvuogių aliejaus, sudedame susmulkintą česnaką, supilame grietinėlę ir kaitiname ant nedidelės ugnies. Kol padažas šyla, išsiplakame kiaušinį ir į atskirą indą suberiame miltus. Tuomet imame po vieną gabalėlį žuvies, mirkome kiaušinio plakinyje, apvoliojame miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejum. Kiekvieną pusę kepame apie 4 - 5 minutes. Grįžtame prie padažo, kurį pagardiname šalavijais, rozmarinais ar kitomis mėgstamomis žolelėmis, taip pat druska bei žiupsniu cukraus. Jei padažas atrodys kiek per skystas, įdėkite šiek tiek miltų. Iškepusios žuvies gabalėlius apipilame padažu, patiekiame su ryžiais ir riekele citrinos, kurią kiekvienas galės išsispausti pagal poreikį. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą