Reikės:
200 g, 35 % riebumo grietinėlės
80 g cukraus
45 g sviesto
250 - 300 g kokoso drožlių
Poros a. š. vanilinio cukraus
Glajui:
200 g šokolado
1 a. š. aliejaus
Pradėkim:
Pirmiausia ant silpnos ugnies grietinėlėje išlydome sviestą ir cukrų. Kaitiname iki užvirimo ir tuomet, sumažinus ugnį, dar kelias minutes paverdam. Puodą nukeliame nuo vyrėklės ir suberiame kokoso drožles, iš pradžių 250 gramų, vėliau, jei matysit, kad masė per skysta, likusius 50. Viską gerai permaišome ir masę iškrečiame ant kepimo popieriumi užklotos pjaustymo lentelės. Suformuojame apie 2 cm aukščio kvadratą, jį uždengiame dar vienu gabalu kepimo popieriaus ir paslegiame sunkesniu puodu ar kitu indu. Paliekame šaltai per naktį. Ryte kokosinį kvadratą supjaustome į daug mažų kvadratukų. Kiekvieną atskirai suformuojame į rutuliuką ( ar bet kokią kitą norimą formą ). Tuomet garų vonelėje išlydome šokoladą kartu su aliejumi. Ir nardiname kiekvieną rutuliuką ( aš kokosinį rutuliuką pasmeigiu dantų krapštuku ir prilaikydama šakute nardinu į vonelę ) Šokolado perteklių nuvarviname ir visus kokosinukus rikiuojame ant lentelės užklotos kepimo popieriumi. Nuo smeigtuko likusias skylutes paslepiame keliais lašais šokolado. Galiausiai statome lentelę į šaldytuvą ir paliekame parai. ( Šokoladas sustings greičiau, tačiau ilgiau pastovėję šokoladukai bus daug geresnio skonio ) Linkiu iškentėti ir mėgautis!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą