2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Švelnus moliūgo pyragas

Ach, jau vien spalva kokia! Galėčiau lažintis, jei užsimerkę paragautumėt šio pyrago, tikrai neatspėtumėt, iš ko jis! Taigi, dalinuosi šio kreminio gražuolio receptu.



Reikės:

Trapiam pagrindui:

100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinio
200 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 a.š. vanilės esencijos
žiupsnio druskos

Kreminei masei: 

600 g kubeliais pjaustyto moliūgo
40 g sviesto
150 g cukraus
4 kiaušinių
2 v.š. miltų
1 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
 poros cinamono lazdelių ( tinka ir keli a.š. malto cinamono )
arbatinio šaukštelio ciberžolės

Pradėkim:

Pirmiausiai išsukame kambario temperatūros sviestą su cukrumi, įmušame ir įmaišome kiaušinį. Tuomet atsargiai įmaišome miltus, kepimo miltelius, supilame vanilę, įberiame druskos ir viską gerai sumaišom. Masė turi gautis tokia, kad lengvai minkytųsi ir smarkiai nekibtų prie pirštų. Štai ir tešla pagrindui.
Keliaukim prie moliūgo. Moliūgas nuluptas, supjaustytas kubeliais - keliauja į puodą su vandeniu. Verdame ant vidutinės ugnies, kartu sudedame cinamono lazdeles, ciberžolę. Moliūgas gana greit išverda, todėl toli nuo puodo nepabėkite. Išvirus, nupilame vandenį, išgrėbiame cinamono lazdeles ir viską sąžiningai pertriname blenderiu. Masė turėtų būti dar šilta, tad sudedame sviestą ir cukrų, išmaišome iki vienalytės masės. Suberiame apelsino žievelę ir įmaišome miltus. Kol masė vėsta, atskirame inde iki purumo išplakam kiaušinius. Tuomet atsargiai įmaišome juos į moliūgo masę. Galiausiai riebalais ištepame kepimo indą, išklojame tešla ir supilame moliūgo masę. Pyragą kepam 180 C temperatūroje, prieš tai jau įkaitintoj orkaitėj apie 40 minučių. Jei iškepus jis atrodys dar skystokas, neišsigąskit, pastovėjęs per naktį šaltoje patalpoje sustings visiškai. Tai tiek, skanaus! 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą