2013 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Bulviniai lizdeliai su vištiena ir svogūnais

Receptas labai tinkamas turint nuvirtos vištienos. Pati turėjau kelis ketvirčius, likusius nuo sriubos virimo. Nežinojau, kur ją padėti, kaip panaudoti, tad ir prasidėjo kūryba. Lizdeliai išėjo labai vykę, todėl pasakoju kaip gaminti. Beje, nebijokite ekperimentuoti su įdaru.




Lizdeliams reikės:

7 vidutinių bulvių
1 kiaušinio trynio
2 v. š. miltų
Druskos
Mėgstamų bulvių prieskonių

Įdarui:

~ 400 g virtos vištienos
1 galva svogūno
1 galva raudonojo svogūno
2 v. š. grietinės
Mėgstamų priekonių, aš naudojau 
Druską
Pipirus
Šalavijus
Rozmariną
Dašius
Specialius vištienos priekonius


Pirmiausia išverdame bulves pasūdytame vandenyje, išvirus, sumalame jas mėsmale. Šiek tiek pasūdome, įdedame kiaušinio trynį, paskaniname mėgstamais bulvių prieskoniais ir viską gerai permaišom. Keliaukim prie vištienos. Iš pradžių ant sviesto pakepinam pusmėnuliais supjaustytus svogūnus, sudedame susmulkintą vištieną, grietinę ir prieskonius. Maišydami kepame 5 minutes.
Iškepę vištieną, galite pradėti formuoti bulvių lizdelius. Tai galima daryti rankomis arba konditeriniu švirkštu. Lizdelius dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos blėtos. Į kiekvieną lizdelį įdedame vištienos įdaro ir kiekvieną jų aptepame kiaušinio plakiniu. Kepame įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos. Skanaus!











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą